Duszniki-Zdrój XXXV Międzynarodowy Festiwal 1980 / Józef Markiewicz. - Markiewicz, Józef (1913-1991) (M. W., 1980)
Medal okolicznościowy. Na awersie: na tle bukietu kwiatów, pośrodku pięciolinia z zapisem nutowym, u góry napis: Duszniki-Zdrój, u dołu: XXXV Międzynarodowy Festiwal 1980. Na rewersie prawy profil F. Chopina, obok pionowy napis: Chopin, u dołu klawiatura fortepianu. Wzdłuż dolnej krawędzi nazwisko artysty: J. Markiewicz.