Danzig. Das Innere des Artushofes - Randt, August Lobegott (1794-1859). (Gdańsk, 1854)
Przedstawia wnętrze Dworu Artusa w Gdańsku.
Sygnatura po prawej u dołu w polu kompozycji czarnym tuszem: "A. L. Randt", po lewej u dołu poniżej kompozycji: "1823. nach der Natur", po prawej: "1854"; pośrodku poniżej czarnym tuszem: "DANZIG. N° "7; na odwrocie czarnym tuszem: "Danzig / Das Innere des Artushofes. / Nach der Natur gezeichnet im/ von/ Aug. Lob. Randt"; pośrodku u dołu ołówkiem: "No 7".
Gdańsk i okolice 1793-1914. Miasto, ludzie, wydarzenia w rysunku i grafice. - Gdańsk, 2014, Kat. 91.