[Danzig, Ansicht der Stadt vom Hagelsberg gesehen] [aut. odb. Karol Nowaliński]. - Nowaliński, Karol (1935- ). (Karol Nowaliński, 1986)
Przedstawia widok ogólny z prochowni Neugebauer w kierunku Biskupiej Górki, widoczna zabudowa ul. Kartuskiej, 23. 03. 1922 r.