[Danzig 25. 5. 1920 Blick von der höchsten Erhebung des Bischofsberges nach dem Hagelsberg] [aut. odb. Karol Nowaliński]. - Nowaliński, Karol (1935- ). (Karol Nowaliński, 1986)
Przedstawia zachodnie obwarowania miasta oraz zabudowę okolicy ul. Karuskiej, 1925 r.