Ex Libris Tadeusza Budynkiewicza - Kot, Andrzej (1946-2015).; Budynkiewicz, Tadeusz Wacław (1929-2017). (1981)
Uśmiechnięta twarz - słoneczko, od której odchodzą promienie utworzone z powtarzających się różnych liter i znaków typograficznych, u dołu napis: Ex Libris Tadeusza Budynkiewicza.
Na odwrocie ołówkiem nazwisko artysty, symbolem techniki graficznej i datą.
Keywords: Ekslibrisy -- Polska -- 1970-2000.