[Ruiny Gdańska] - Sędzicki, Franciszek (1882-1957). ([Gdańsk], 1950)
Przedstawia widok na ruiny Gdańska z wieżą Ratusza Starego Miasta oraz w ozdobnym kadrze okręt gdański typu koga.
Tytuł nadany przez katalogera.
U dołu kompozycji sygnatura autora. Pod kompozycją po prawej ołówkiem data dzienna: 25.III.50. Miejsce powstania według działalności autora.
Keywords: Gdańsk (Polska) -- w sztuce