Znaczenie czasu (przeszłości, teraźniejszości i przyszłości) w refleksji teologicznomoralnej : zarys zagadnienia - Wróbel, Józef (1952- ). (2001)
1. Niezbywalność przeszłości. 2. Doniosłość teraźniejszości. 3. Dowartościowanie przyszłości.
Tytuł nagłówkowy.
Tytuł streszczenia: Die Bedeutung der Zeit (die Vergangenheit, die Gegenwart, die Zukunft) : eine moraltheologische Reflexion.
Streszczenie w języku niemieckim.
Keywords: Teologia moralna; Czas; Artykuł z pracy zbiorowej