[Ekslibris] Schelling Elemér - É / Tibor Bottlik. - Bottlik, Tibor (1884-1974) (1910)
W prostokątnej ramce podzielonej na trzy części, u góry na tle roślnności półleżący nagi mężczyzna czyta książkę; pośrodku między słupkami, na których siedzą kruki, napis: Schelling Elemér - É.; u dołu postacie czterech nagich mężczyzn. Nazwisko artysty w obrębie kompozycji.