MICHAEL STEPHANUS S.R.E. Tit. S. Mariae de Pace Presbiter Cardlis Radzieiowski [...]. - Schenk, Pieter (1660-1711).; Gaulli, Giovanni Battista (1639-1709). (Amsterdam, 1680)
Przedstawia Michała Radziejowskiego, popiersie 3/4 w lewo na owalnym tle.
Daty powstania na podstawie działalnosci autora i dat życia portretowanego.
Po obu górnych stronach portretu w owalu napis: p Per nunc reficto ferro adamantinum offulfit auro faeculum.
Poniżej portretu na owalnym tle tytuł, rozdzielony pięciopolową tarczą w owalu, zwieńczoną kapeluszem kardynalskim.
Pod tytułem po prawej: Gio : Batta Gaulli Pinx: ; po prawej: Pet Schenk fe : et ex: Amsteld : cum Privil.
Keywords: Radziejowski, Michał; Prymasi; Grafika holenderska; Miedzioryt