Ex Libris Helmer Fogedgaard Dolatowski. - Dolatowski, Zbigniew (1927-2001) (1962)
Dwie nagie egipcjanki siedzące wśród papirusów, u dołu napis: Ex Libris Helmer Fogedgaard. Sygn. aut. w obrębie kompoz., pod wyobrażeniem ołówkiem nazwisko aut. i data.