Miłosierdzie w świetle Katechizmu Kościoła Katolickiego / Antoni Nowak. - Nowak, Antoni Jozafat (1935-2013)
1. Kościół święty. 2. Jałmużna a miłosierdzie. 3. Miłosierdzie. - Bóg Stworzyciel. - Bóg Odkupiciel. - Bóg Uświęciciel. - Matka Miłosierdzia. - miłosierdzie w posłannictwie Kościoła. - refleksja końcowa.