Ex Libris Jaroslav Dobrovolský Ctibor Šťastný. - Šťastný, Ctibor (1884-1962) (1937)
Przedstawia kłębiące się chmury nad wodą. U dołu napis: Ex Libris Jaroslav Dobrovolský. Pod wyobrażeniem ołówkiem autograf aut. i data.