["Wesele" Stanisława Wyspiańskiego] Hetman: Czepiłeś się chamskiej dziewki [...]. (Nakładem wydawnictwa Kart ilustr. "Polonia", 1900)
Przedstawia scenę z dramatu Stanisława Wyspianskiego, podpisaną cytatem: "Hetman: Czepiłeś się chamskiej dziewki Asan mi tu Polski nie żałuj Jesteś szlachcic, to się z nami pocałuj Jesteś wolny!".