["Wesele" Stanisława Wyspiańskiego] Hetman: Czepiłeś się chamskiej dziewki [...]. - Polonia, Hefner K. i Berger J. (Kraków : Nakładem wydawnictwa Kart ilustr. "Polonia", 1900)
Przedstawia scenę z dramatu Stanisława Wyspianskiego, podpisaną cytatem: "Hetman: Czepiłeś się chamskiej dziewki Asan mi tu Polski nie żałuj Jesteś szlachcic, to się z nami pocałuj Jesteś wolny!".
Data wg budowy k. poczt. i stempla poczt. na awersie: 14.5.03.
Tyt. nadany przez katalogującego.
Keywords: Wyspiański, Stanisław -- (1869-1907). -- karty pocztowe; Dramat polski -- 19 w. -- karty pocztowe; Karty pocztowe -- Polska -- 1900-1945.