Illustri ac Generoso Domino Dnv. Ruperto Duglassio [...] dedicat et offeret. - Falck, Jeremiasz (ok. 1610-1677) (1651)
Przedstawia Roberta Douglasa, w półpostaci 3/4 w prawo, głowa 3/4 na wprost. Portret w owalnej profilowanej ramie, pod nim tablica z tytułem. Całość na prostokątnym tle.