[Afisz. Incipit:] Związek Zaw. Literatów Polskich Oddział Gdański w dniach 10 i 11 grudnia 1946 r. ... Jerzy Eugeniusz Płomieński wygłosi odczyt ... ([wydawca nieznany], 1946)
Afisz informujący o odczycie w sali sopockiego Gimnazjum Kupieckiego.