Danziger Lumpensammlerinnen [Brend'amour, Richard]. - Brend'amour, Richard (1831-1915) (Verlag von Hermann Schönlein, 1877)
Przedstawia scenę rodzajową z ulic XIX-wiecznego Gdańska - gdańska biedota podczas przebierania szmat.