Z Knihovny M. D. Zelenky [A. Moravec]. - Moravec, Alois (1899-1987) (1939)
Przedstawia mężczyznę z zadrukowanymi arkuszami papieru pod pachą, lecącego nad krajobrazem górskim, gubiącego podczas lotu karty książek. Napis pod kompoz.: Z Knihovny M. D. Zelenky.