Z Knihovny M. D. Zelenky - Moravec, Alois (1899-1987).; Zelenka, M. D. ([S. l., 1939)
Przedstawia mężczyznę z zadrukowanymi arkuszami papieru pod pachą, lecącego nad krajobrazem górskim, gubiącego podczas lotu karty książek. Napis pod kompoz.: Z Knihovny M. D. Zelenky.
Nazwisko aut., technika graf. i data na odwrociu.