Teologiczna interpretacja męczeństwa chrześcijańskiego / Walerian Słomka. - Słomka, Walerian (1933- ).
1. Pojęcie i fakt męczeństwa chrześcijańskiego. 2. Teologiczny sens męczeństwa chrześcijańskiego. 3. Wartość męczeństwa i kult męczenników.