Miłośnicy grafiki i ich kolekcje w zbiorach Muzeum Narodowego w Warszawie : Cyprian Lachnicki, Leopold Méyet, Wiktor Gomulicki, Dominik Witke-Jeżewski, Seweryn Smolikowski, Kazimierz Woźnicki, Władysław Alojzy Strzembosz, Leopold Wellisz, Stefan Dembiński / [red. nauk. katalogu Anna Grochala]. (Muzeum Narodowe, 2006)
Wystawa zorganizowana w ramach programu Międzynarodowego Triennale Grafiki Kraków 2006 Muzeum Narodowe w Warszawie 6 lipca-3 września 2006.