Miłośnicy grafiki i ich kolekcje w zbiorach Muzeum Narodowego w Warszawie : Cyprian Lachnicki, Leopold Méyet, Wiktor Gomulicki, Dominik Witke-Jeżewski, Seweryn Smolikowski, Kazimierz Woźnicki, Władysław Alojzy Strzembosz, Leopold Wellisz, Stefan Dembiński - Grochala, Anna.; Muzeum Narodowe (Warszawa).; Międzynarodowe Triennale Grafiki (2006 ; Kraków). (Warszawa : Muzeum Narodowe, 2006)
Wystawa zorganizowana w ramach programu Międzynarodowego Triennale Grafiki Kraków 2006 Muzeum Narodowe w Warszawie 6 lipca-3 września 2006.
Bibliogr. po fragm. omawiających poszczególne dzieła. Ind.
Keywords: Muzeum Narodowe (Warszawa) -- katalogi; Grafika -- kolekcjonerzy i kolekcje -- Polska -- 19 w. -- katalogi wystaw; Grafika -- kolekcjonerzy i kolekcje -- Polska -- 20 w. -- katalogi wystaw