Bibljoteka. Naucz. Szkół Powszech. M. Lwowa R. Mękicki. - Mękicki, Rudolf (1887-1942) (1925)
W obramowaniu widok Lwowa, w kierunku góry Zamkowej. U góry w owalu herb Lwowa, pomiędzy dwoma rogami obfitości, z których wysypują się girlandy kwiatów. U dołu pod wyobrażeniem w trzech wierszach napis: Bibljoteka. Naucz. Szkół Powszech. M. Lwowa. Pod kompoz. wyryte nazwisko aut. R. Mękicki i data 1925.