Gdańsk : Dom Królów Polskich / Fot. Roman Wyrobek i syn. - Wyrobek, Roman (1903-1970) (Oliwa ul. Poznańska 22, 1927)
Przedstawia Dom Schumannów, zwany Domem Królów Polskich, na ulicy Długiej 45 w Gdańsku w 1927 roku.