Księga Adresowa Polski (wraz z W. M. Gdańskiem) : dla handlu, przemysłu, rzemiosł i rolnictwa = Annuaire de la Pologne (y compris la v. l. de Dantzig) : pour le commerce, l'industrie, les métiers et l'agriculture / Towarzystwo Reklamy Międzynarodowej ; jener. reprez. Rudolf Mosse. - Mosse, Rudolf (1843-1920); Mosse, Rudolf (1843-1920) (Towarzystwo Reklamy Międzynarodowej, 1927)
Zawiera również: dział ekonomiczno-społeczny, banki, korporacje, stowarzyszenia, władze ustawodawcze i wykonawcze, spis branż, spis miejscowości do części adresowej, ilustrowany informator handlowy.