Cyberprzestępczość i cyberterroryzm jako zagrożenie bezpieczeństwa energetycznego : zarys problemu / Robert Maciejewski. - Maciejewski, Robert (1969- ).
Czym jest cyberprzestępstwo, cyberterroryzm i jego cechy dystynktywne, obszary zagrożeń cyberterrorystycznych, podatność sektora energetycznego na ataki cyberprzestępcze oraz cyberterrorystyczne, czynniki zwiększające zagrożenie, motywacja cyberataków na sektor energetyczny.