[Podejrzliwość] / KGorski. - Gorski, Konstanty (1868-1934) (1895)
Przedstawia mężczyznę stojącego przed wiejskim budynkiem i patrzącego podejrzliwie na trzymany w ręku kieliszek. Z okna budynku obserwuje go grupa chłopców.