[Podejrzliwość] - Gorski, Konstanty (1868-1934). ([Warszawa], 1895)
Przedstawia mężczyznę stojącego przed wiejskim budynkiem i patrzącego podejrzliwie na trzymany w ręku kieliszek. Z okna budynku obserwuje go grupa chłopców.
Tytuł nadany wedlug treści kompozycji.
Miejsce powstania według działalności autora.
Data powstania według działalności autora.
W polu kompozycji w prawym dolnym rogu sygnatura autora: KGorski.
Na odwrocie ołówkiem: Wspomnienia niebieskiego mundurka.
Keywords: Malarze -- Polska -- 1900-1945.