Ex Libris 1953 TMarangoni : Non Fumo! ... Ma Se Si, Anch'io Ci Sto / T. Marangoni. - Marangoni, Tranquillo (1912-1992) (1953)
Przedstawia w obramowaniu półpostać mężczyzny palącego fajkę, wzdłuż lewej krawędzi napis: Non Fumo! ... Ma Se Si, Anch'io Ci Sto. Napis u góry: Ex Libris 1953, u dołu: TMarangoni, pod wyobrażeniem ołówkiem autograf aut.