Iz knig Tadeâ Lêšnera HX. - Hasevič, Nìl (1905-1952) (1937)
Przedstawia trzy karty z widokiem żołnierzy z różnych epok. Napis cyrylicą u góry z lewej strony: Iz knig, u dołu: Tadeâ Lêšnera. Sygn. aut. i data w obrębie kompoz.