[Mauzoleum Piastów] - Hoppen, Jerzy (1891-1969). ([Wilno], 1925)
Przedstawia dwóch szlachciców kontemplujących wnętrze mauzoleum.
Tytuł nadany przez katalogującego na podstawie treści.
Miejsce powstania według działalności autora.
Data powstania według działalności autora.
Pod kompozycją, po prawej stronie podpis autora: JHoppen.
Na odwrocie, ołówkiem, notatka: Mauzoleum Piastów.
Keywords: Piastowie -- (dynastia) -- w sztuce; Grafika -- Litwa -- 1900-1945.