Bibliotheca Senatus Gedanensis Biblioteka Gdańska Polskiej Akademii Nauk : 400 Lat Biblioteki 1596-1996 [Jan Misiek]. - Misiek, Jan (1949- ). (1996)
Przedstawia w ramce popiersie 3/4 Jana Bernarda Bonifacio. Pod ramką napis: Ioannes Bernardinus Bonifacio Fundator Biblioteki. Nad portretem napis w dwóch wierszach: Bibliotheca Senatus Gedanensis Biblioteka Gdańska Polskiej Akademii Nauk, poniżej portretu również w dwóch wierszach napis: 400 Lat Biblioteki 1596-1996. Całość kompozycji otoczona podwójną ramką.