[Katedra Oliwska - widok na stalle i ołtarz] - Borowski, Jan (1890-1966). ([Gdańsk], 1954)
Przedstawia szkic widoku na stalle i ołtarz w Katedrze Oliwskiej w Gdańsku.
Tytuł nadany przez katalogującego wg treści kompozycji i notatki na odwrocie.
Miejsce powstania według działalności autora.
W prawym dolnym rogu kompozycji ołówkiem podpis autora: JB.
W prawym górnym rogu kompozycji ołówkiem: 9.
Na odwrocie, ołówkiem: "prof. Jan Borowski widok na stalle i ołtarz - Katedra Oliwska".
Keywords: Grafika -- Polska -- Gdańsk -- 1945-.; Archikatedra Trójcy Świętej (Gdańsk, Polska) -- w sztuce; Gdańsk (Polska) -- w sztuce