Ex Libris M. T. V. AD. - Doležal, Antonín (1900-1968) (1929)
Przedstawia krajobraz, na pierwszym planie dwie brzozy, w głębi wzgórze z zamkiem. U dołu napis: Ex Libris M. T. V. Sygn. aut. w obrębie kompoz., pod wyobrażeniem ołówkiem autograf aut. i data.