Od powietrza, głodu, ognia i wojny / W. Lewandowski. - Lewandowski, Wincenty (1909- ). ([nakładem własnym autora], 1957)
Przedstawia grupę ludzi modlącą się pod krzyżem. W tle wybuchy, pożary i oznaki wojny.