Wpływ chorób przewlekłych na rozwój, zachowania i sytuację szkolną dzieci i młodzieży / Barbara Woynarowska. - Woynarowska, Barbara
Definicja i częstość występowania chorób przewlekłych u dzieci i młodzieży, choroba przewlekła jako zagrożenie dla rozwoju dzieci i młodzieży, zdrowie uczniów z chorobami przewlekłymi i niepełnosprawnościami, zachowania ryzykowne uczniów z chorobami przewlekłymi i niepełnosprawnościami, utrudnienia w funkcjonowaniu w szkole, specjalne potrzeby edukacyjne uczniów z chorobami przewlekłymi.