Jan Gliszczyński Generał Brygady Rotmistrz przywodzący Rycerstwu Woiewództwa Kaliskiego [Inc.:] Z przyłączonego Uniwersału przez pierwszego Senatora Polski JW. Radzimińskiego [...] przekonaią się przezacni Obywatele i Posiedziciele Dobr ziemi Polskiey Woiewództwa Kaliskiego, iż pospolite Ruszenie dla Obrony Oyczyzny, Imienia Polaka i swobod Narodowych, które nam tak haniebnie wydarte zostały, iest uchwalone [...] : Dan w Głównéy Kwaterze w Kaliszu dnia 6. Grudnia 1806. / Gliszczyński. - Gliszczyński, Jan ([s.n.], 1806)
Druk ulotny zaw.: odezwę o rekrutacji do wojska z 6 grudnia 1806.