[Afisz teatralny. Incipit] Danziger Theater Abonnement suspendu : Sonnabend, den 18. Oktober 1830 : Othello, der Mohr von Venedig : Große Oper in 3 Akten, nach dem Italiänischen von C. Grünbaum : Musik von Rossini. ([Gdańsk] : [wydawca nieznany], 1830)
Afisz przedstawienia "Othello, der Mohr von Venedig. Große Oper in 3 Akten" według Johanna Christopha Grünbauma, z muzyką Gioacchino Rossini`ego.
Tytuł nadany przez katalogującego.
Miejsce wydania na podstawie treści afisza i katalogu historycznego PAN Biblioteki Gdańskiej.
Keywords: Grünbaum, Johann Christoph -- (1785-1870).; Rossini, Gioacchino -- (1792-1868). -- plakaty; Stadttheater (Gdańsk) -- 19 w. -- druki ulotne; Afisze -- Polska -- Gdańsk -- 19 w; Teatry -- Polska -- Gdańsk -- 19 w. -- druki ulotne