Przenoszenie Neptuna do konserwacji - Nieżywiński, Włodzimierz (1923-1983). (Gdańsk, 1979)
Przedstawia dźwig unoszący rzeźbę Neptuna z Długiego Targu w Gdańsku, 1979 rok.
Tytuł na rewersie ręką autora.
Data na rewersie.
Autor według pieczątki na rewersie.
Keywords: 1945-1989; 1901-2000; Konserwacja zabytków; Fontanna Neptuna (Gdańsk); Gdańsk (woj. pomorskie); Fotografia prasowa