Ex Libris st. Pinkus / V. Kalinauskas. - Kalinauskas, Vytautas (1929-2001) ([wydawca nieznany], 1969)
W owalu schematycznie narysowana fasada kościoła św. Anny w Wilnie umieszczona w barokowym ornamencie, napis u góry: ex Libris, u dołu: st. Pinkus. Pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artysty i data.