Ex Libris st. Pinkus - Kalinauskas, Vytautas (1929-2001).; Pinkus, Stasys ([Miejsce nieznane] : [wydawca nieznany], 1969)
W owalu schematycznie narysowana fasada kościoła św. Anny w Wilnie umieszczona w barokowym ornamencie, napis u góry: ex Libris, u dołu: st. Pinkus. Pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artysty i data.
Na odwrocie ołówkiem nazwisko artysty.
Keywords: Ekslibrisy -- Litwa -- 1945-1990.