Die Schiffswerfte am Kielgraben zu Danzig E. Meyerheim. - Meyerheim, Friedrich Eduard (1808-1879) (Verlag der Gerhardschen Buchhandlungen : Lith. Inst. v. L. Sachse & Co. Berlin, 1832)
Przedstawia widok na stocznię remontową przy kanale Na Stępce w Gdańsku, ujęty z płn.-zach. krańców Długich Ogrodów, w miejscu, gdzie Kanał Na Stępce opływa Wyspę Ołowiankę od północnego wschodu.