Miejsce partii politycznych w systemie Unii Europejskiej / Anna Pacześniak. - Pacześniak, Anna (1975- ).
1. Wprowadzenie. 2. Grupy polityczne w Parlamencie Europejskim i europartie. 3. Ewolucja funkcji partii politycznych na poziomie europejskim. 4. Podsumowanie.