Joachimus Hoppe Civitatis Gedanens. Praeconsul Montanorumq Administ. / Mentzel. - Mentzel, Johann Georg (1677-1743) (1712)
Przedstawia portret w półpostaci gdańszczanina Joachim Hoppe (1656-1712), burmistrza Gdańska.