Gdańsk Przedbramie ulicy Długiej ; Katownia i Wieża Więzienna (XV-XVI) / fot. K. Jabłoński. - Jabłoński, Krzysztof (1930-2014) (Biuro Wydawniczo-Propagandowe RSW Prasa-Książka-Ruch, 1973)
Przedstawia Katownię i Wieżę Więzienną, ok. 1975 r.