Gdańsk Przedbramie ulicy Długiej ; Katownia i Wieża Więzienna (XV-XVI) - Jabłoński, Krzysztof (1930-2014).; Przedsiębiorstwo Upowszechniania Prasy i Książki "Ruch". ([Warszawa] : Biuro Wydawniczo-Propagandowe RSW Prasa-Książka-Ruch, 1973)
Przedstawia Katownię i Wieżę Więzienną, ok. 1975 r.
Miejsce wyd. wg działalności wyd. i przedstawienia.
Keywords: Karty pocztowe -- Polska -- Gdańsk -- 1945-.; Wieża Więzienna (Gdańsk, Polska) -- karty pocztowe; Katownia (Gdańsk, Polska) -- karty pocztowe; Gdańsk (Polska) -- 1945- -- karty pocztowe