Krwawa łaźnia w Galicyi w dniach 19, 20 i 21 lutego 1846 r. odbyta - Rydel, Andrzej; Rydel, Andrzej; Drukarnia Uniwersytetu Jagiellońskiego (Kraków : [s.n.], 1848)
Wiersze o rabacji galicyjskiej 1846 r.
Nazwa aut. pod tekstem.
Motto: "Exoriare aliquis nostris ex ossibus ultor!" Virgilius Aen. IV. 625. Powstań jaki mścicielu z kości naszych Braci! Niech twe ramie za mordy, krew i śmierć, odpłaci.
Na druku: Pisałem w miesiącu Maju 1846 roku.
Współwyd.: Do podżegaczy rzezi.
Estr.
Keywords: Galicja (Polska ; region) -- 1846 (Rabacja galicyjska) -- poezje; Poezja polska -- 19 w