GreenFILE - EBSCO Publishing ([Ipswich, MA] : EBSCO Publishing.)
Baza zawiera informacje z obszernych badań dotyczących wszelkich aspektów wpływu człowieka na środowisko. Obejmuje kolekcję publikacji naukowych, rządowych i popularnonaukowych na temat globalnego ocieplenia, budownictwa przyjaznego środowisku, zanieczyszczenia środowiska, zrównoważonej gospodarki rolnej, energii odnawialnej, recyklingu i innych. Baza obejmuje indeksy i abstrakty jak również pełny tekst z publikacji w wolnym dostępie (Open Access).
Opis na podst.: marzec 2010 (przeglądane 22 lutego 2012).
Tyt. z ekranu informacyjnego bazy.
Dostęp do danych w bazie autoryzowany na podstawie IP komputera.
Tryb dostępu: Internet.
Keywords: Wydawnictwa elektroniczne; Przyroda -- skutki działalności człowieka -- bazy danych; Środowisko -- ochrona -- bazy danych