Istotne elementy eklezjologii "communio" Nikosa Angelosa Nissiotisa / Zygfryd Glaeser. - Glaeser, Zygfryd (1963- ).
1. Eklezjalna ikona trynitarnej komunii. 2. Pneumatologiczna chrystologia źródłem eklezjologii "communio". 3. Epikletyczny dynamizm eklezjalnej komunii. 4. Ekumeniczny charakter komunijnej eklezjologii.