Ex Libris Tadeusza Dutkiewicza SZ. - Zgaiński, Stanisław (1907-1944) (1936)
Przedstawia otwartą książkę z napisem na obu stronach Historia, obok wzorzysta serwetka. Powyżej waga i siedząca kobieta z zawiązanymi oczami. U góry po łuku napis: Ex Libris, u dołu Tadeusza Dutkiewicza. Sygn. aut. w obrębie kompoz.